Distizym FM 50g

SKU: 4140

EAN: 8586015780738

Enzým k podpore aromatiky a zvýšeniu výťažku alkoholu u ovocných destilátov a optimálny rozklad kvasu.

Dostupnosť:
Skladom

Dostupnosť: Odosielame do 3-5 dní

3,50 € 2,85 €

Merná jednotka: ks

Dostupné balenia: 50g

DISTIZYM FM je kvapalný pektolytický enzým na optimálne ošetrenie rmutu z bobuľového a kôstkového ovocia, určeného na destiláciu.

Ciele použitia Distizym® FM:

Degradácia pektínov: rýchle zníženie viskozity a rýchle skvapalnenie rmutu = kvasinky sa ľahšie dostanú k cukrom ktoré sú schopné lepšie skvasiť = väčší výťažok alkoholu
Skvapalnenie rmutu = lepšie uvoľňovanie cenných aromatických látok pre výraznejšiu ovocnú arómu destilátu
Lepšia čerpateľnosť rmutu/kvasu
Vďaka nízkemu obsahu pektín metylesterázy = znížený obsah metanolu
Zníženie rizika pripálenia rmutu v destilačnom kotly
Kvapalná forma enzýmu = ľahké dávkovanie a aplikácia
Kvapalná forma enzýmu = bezpečnejšia manipulácia pre užívateľa

 

Dávkovanie a aplikácia:

Dávka enzýmu je závislá od druhu ovocia, stupňa jeho zrelosti, teploty a doby účinnosti. Nasledovné dávky sú doporučené na ošetrenie rmutu pri teplote 15 °C.

Ovocie ml/ kg rmutu
Bobuľové ovocie 30 - 50 
Kôstkové ovocie 20 - 50 

Potrebnú dávku Distizym® FM zrieďte v studenej vode. Potom je ideálne takto pripravený roztok pridávať priamo do mlynčeka/drviča, alebo do prúdu ovocného rmutu v čerpadle. Ak nemáte takúto možnosť, zabezpečte dôkladne rozmiešanie roztoku priamo v nádobe s pomletým ovocím.

Kompletný popis nájdete v prílohe.

Našli sme ďalšie produkty o ktoré by ste mohli mať záujem