SKU: 4140
EAN: 8586015780738
Enzým k podpore aromatiky a zvýšeniu výťažku alkoholu u ovocných destilátov a optimálny rozklad kvasu.
Dostupnosť: Odosielame do 3-5 dní
Merná jednotka: ks
Dostupné balenia: 50g
DISTIZYM FM je kvapalný pektolytický enzým na optimálne ošetrenie rmutu z bobuľového a kôstkového ovocia, určeného na destiláciu.
Ciele použitia Distizym® FM:
Degradácia pektínov: rýchle zníženie viskozity a rýchle skvapalnenie rmutu = kvasinky sa ľahšie dostanú k cukrom ktoré sú schopné lepšie skvasiť = väčší výťažok alkoholu
Skvapalnenie rmutu = lepšie uvoľňovanie cenných aromatických látok pre výraznejšiu ovocnú arómu destilátu
Lepšia čerpateľnosť rmutu/kvasu
Vďaka nízkemu obsahu pektín metylesterázy = znížený obsah metanolu
Zníženie rizika pripálenia rmutu v destilačnom kotly
Kvapalná forma enzýmu = ľahké dávkovanie a aplikácia
Kvapalná forma enzýmu = bezpečnejšia manipulácia pre užívateľa
Dávkovanie a aplikácia:
Dávka enzýmu je závislá od druhu ovocia, stupňa jeho zrelosti, teploty a doby účinnosti. Nasledovné dávky sú doporučené na ošetrenie rmutu pri teplote 15 °C.
| Ovocie | ml/ kg rmutu |
| Bobuľové ovocie | 30 - 50 |
| Kôstkové ovocie | 20 - 50 |
Potrebnú dávku Distizym® FM zrieďte v studenej vode. Potom je ideálne takto pripravený roztok pridávať priamo do mlynčeka/drviča, alebo do prúdu ovocného rmutu v čerpadle. Ak nemáte takúto možnosť, zabezpečte dôkladne rozmiešanie roztoku priamo v nádobe s pomletým ovocím.
Kompletný popis nájdete v prílohe.