SKU: 4139
EAN: 8586015780752
Spiriferm Clasic - Silne kvasiace suché čisté kvasinky pre plynulé prekvasenie pálenkových kvasov a muštov. Majú ideálne kvasiace vlastnosti pri prekvášaní ovocných kvasov a muštov za štandardných podmienok.
Dostupnosť: Skladom
Merná jednotka: ks
CIEĽ OŠETRENIA:
Čisté tóny a úplné prekvasenie pálenkových kvasov a muštov za bežných kvasiacich podmienok. Kvasinkový kmeň suchých čistých kvasiniek Spiriferm Classic sa cielene selektoval podľa požiadaviek ovocných pálenic. Samozrejmosťou je vysoká tolerancia na alkohol za nepatrnej penivosti.
POUŽITIE:
Spiriferm Classic sa rehydrujú v 5 až 10násobnom množstve zmesi 1:1 kvasu a vody (vlažnej), tzn. rozmiešať a ca. 25 minút nechať pučať. Aby sme eliminovali teplotný šok privedieme kvasinkovú suspenziu za súčasného pridávania rmutu alebo muštu na potrebnú teplotu. Tak môže byť eliminovaný teplotný šok a odumretie kvasiniek. Po pridaní do kvasnej nádrže zákvas dobre premiešajte!
DÁVKOVÁNIE:
Všeobecne sa dávkuje od 10 – 20 g Spiriferm Classic na 100 l kvasu. Pri mikrobiologickom zaťažení kvasu môžu byť dávky zvýšené na 25 – 50 g Spiriferm Classic na 100 l.
Porovnanie pôsobenia kvasiniek:
| Kvasinky | Spiriferm Arom | Spiriferm Clasic | Spiriferm | Oenoferm® Freddo |
| Typ | Cerevisiae | Cerevisiae | Cerevisiae | Bayanus |
| Priebeh kvasenia | rýchle a bezpečné | mierne ale nepretržité | rýchle za normálnych podmienok | pomalý štart, potom rýchle a bezpečne |
| Tvorba aromatických látok | vysoká | stredná | vysoká | nízka |
| Špecifikácie | tvorba buketných látok | slabá penivosť, zachovanie kyselín | ||
| Potreba živín | stredná až vysoká | stredná | stredná | nízka |
| Odporúčaná teplota kvasenia | 18-25 °C | 18-25 °C | 16-22 °C | 14-20 °C |
| Tolerancia na alkohol | do 15 % | do 12 % | do 14 % | do 15 % |
| Odporúčané pre | žlté ovocie, hrozno, výlisky | jadrové ovocie, čerešne | pre všetko ovocie | bobuľové ovocie,divé ovocie |