SPIRIFERM CLASSIC 25g

SKU: 4139

EAN: 8586015780752

Spiriferm Clasic - Silne kvasiace suché čisté kvasinky pre plynulé prekvasenie pálenkových kvasov a muštov. Majú ideálne kvasiace vlastnosti pri prekvášaní ovocných kvasov a muštov za štandardných podmienok.

Dostupnosť:
Skladom

Dostupnosť: Skladom

3,60 € 2,93 €

Merná jednotka: ks

CIEĽ OŠETRENIA:

Čisté tóny a úplné prekvasenie pálenkových kvasov a muštov za bežných kvasiacich podmienok. Kvasinkový kmeň suchých čistých kvasiniek Spiriferm Classic sa cielene selektoval podľa požiadaviek ovocných pálenic. Samozrejmosťou je vysoká tolerancia na alkohol za nepatrnej penivosti.

POUŽITIE:

Spiriferm Classic sa rehydrujú v 5 až 10násobnom množstve zmesi 1:1 kvasu a vody (vlažnej), tzn. rozmiešať a ca. 25 minút nechať pučať. Aby sme eliminovali teplotný šok privedieme kvasinkovú suspenziu za súčasného pridávania rmutu alebo muštu na potrebnú teplotu. Tak môže byť eliminovaný teplotný šok a odumretie kvasiniek. Po pridaní do kvasnej nádrže zákvas dobre premiešajte!

DÁVKOVÁNIE:

Všeobecne sa dávkuje od 10 – 20 g Spiriferm Classic na 100 l kvasu. Pri mikrobiologickom zaťažení kvasu môžu byť dávky zvýšené na 25 – 50 g Spiriferm Classic na 100 l.

Porovnanie pôsobenia kvasiniek:

Kvasinky Spiriferm Arom Spiriferm Clasic Spiriferm Oenoferm® Freddo
Typ Cerevisiae Cerevisiae Cerevisiae Bayanus
Priebeh kvasenia rýchle a bezpečné mierne ale nepretržité rýchle za normálnych podmienok pomalý štart, potom rýchle a bezpečne
Tvorba aromatických látok vysoká stredná vysoká nízka
Špecifikácie tvorba buketných látok     slabá penivosť, zachovanie kyselín
Potreba živín stredná až vysoká stredná stredná nízka
Odporúčaná teplota kvasenia 18-25 °C 18-25 °C 16-22 °C 14-20 °C
Tolerancia na alkohol do 15 % do 12 % do 14 % do 15 %
Odporúčané pre žlté ovocie, hrozno, výlisky jadrové ovocie, čerešne pre všetko ovocie bobuľové ovocie,divé ovocie
Našli sme ďalšie produkty o ktoré by ste mohli mať záujem